Rīgas Latviešu biedrības loma Rīgas Politehnikuma / Rīgas Politehniskā institūta studentu un absolventu (1862–1919) dzīvē (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Rīgas Latviešu biedrība (RLB) ir vecākā latviešu organizācija pasaulē, kurā darbojušies vecākās augstskolas Latvijas teritorijā – Rīgas Politehnikuma (RP), no 1896. gada – Rīgas Politehniskā institūta (RPI) – studenti, absolventi, mācībspēki. Biedrības un tās biedru aktivitātes bijušas dažādas un daudzveidīgas, dažādi ir arī to rezultāti. Nākamībai saglabājušās latviešu sastādītās un tulkotās grāmatas, apzinātās tautas vēstures un kultūras vērtības, izaudzinātās patriotiskās un latviskās jaunās paaudzes. Iespēju robežās atbalstīti trūcīgie studenti, dodot iespēju sasniegt izvēlētos mērķus un dot ieguldījumu Latvijas ekonomiskajai un valstiskajai izaugsmei, kultūrai, izglītībai. Sagaidot RLB 150 gadu jubileju, apzināta biedrības un RP / RPI studentu, absolventu un mācībspēku sadarbība līdz 1919. gadam.