Rīgas Politehnikuma un Rīgas Politehniskā institūta (1862–1919) studenti – literāti (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Rakstā apkopots Rīgas Politehnikuma (RP) un Rīgas Politehniskā institūta (RPI) kādreizējo studentu – dramaturgu, dzejnieku un rakstnieku – veikums literatūrā, kā arī raksturota viņu darbība. Augstskolā studējuši vairāki latviešu un cittautu literāti. Inženiera diplomu, studējot Inženieru, Komercijas un Lauksaimniecības nodaļās, ieguvuši vien seši no viņiem – Alfrēds Andersons, Jānis Bergs, Rihards Ērglis, Ernests Eferts, Jānis Miķelsons un Arvīds Valdmanis. Augstskolā studējuši arī latviešu rakstnieks Jānis Poruks un krievu rakstnieks Mihails Prišvins, kuri, tāpat kā daži citi, par inženieriem nekļuva, bet ir pazīstami, pateicoties veikumam daiļliteratūrā. Dzejoļus rakstījis arī absolvents admirālis Teodors Spāde. Raksts tapis, izmantojot RTU Inženierzinātņu vēstures pētniecības centra (IVPC) krājumu, arhīvu un bibliotēku materiālus. Tajā pirmo reizi apkopotas ziņas par RP / RPI studentiem – literātiem un sniegts īss viņu raksturojums.