Liepājnieki Teodors un Nikolajs Bredži-Brieži uzņēmējdarbībā un inženierzinātnēs (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Raksts veltīts liepājniekiem Teodoram un Nikolajam Bredžiem- Briežiem. Tēvs Teodors Bredžs-Briedis bija uzņēmējs Liepājā. Viņa dēls Nikolajs, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes absolvents (1936), Otrā pasaules kara beigās devās emigrācijā un nonāca Amerikas Savienotajās Valstīs. Nikolajs Bredžs-Briedis izveidoja spožu zinātnieka karjeru – viņa pētniecības darbs metālu metināšanas nozarē 1955. gadā tika novērtēts ar Amerikas Metinātāju biedrības Linkolna zelta medaļu, 1956. gadā – ar Amerikas Latviešu apvienības Kultūras fonda Goda diplomu par sasniegumiem zinātnē, tajā pašā gadā zinātnieks tika uzņemts ASV Zinātnieku un pētnieku Goda biedrībā. Nikolajs Bredžs-Briedis ir saņēmis 27 patentus un ir 14 zinātnisko publikāciju autors.