Rīgas Politehniskā institūta studenta, psalmotāja Jāna Jurjena dzīves un darba gaitas (1866–1915) (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Pareizticīgais igaunis Jāns Jurjens 1888. gadā absolvēja Rīgas Pareizticīgo Garīgo semināru, 1902. gadā – Sanktpēterburgas Garīgo akadē- miju. No 1907. līdz 1910. gadam viņš studēja Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Lauksaimniecības nodaļā. 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā J. Jurjens kalpoja pareizticīgajai baznīcai un ticīgajiem kā psalmotājs, tautskolu skolotājs un Rīgas Pareizticīgo Garīgā semināra pedagogs. Viņš ir vairāku grāmatu un zi- nātnisko rakstu autors.