Jelena Tomić-Bokur (1889–1961) – pirmā valsts atzītā sieviete inženiere arhitekte Dienvidslāvijā (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2024)
2023. gadā RTU IVPC zinātniskajā žurnālā «Inženierzinātņu un augstskolu vēsture» publicēts autora pētījums «Pirmie inženieri un arhitekti, kuri dzimuši pašreizējās Ziemeļmaķedonijas teritorijā» par pirmajiem inženieriem un arhitektiem, kuri ir dzimuši, strādājuši vai dzīvojuši pašreizējās Ziemeļmaķedonijas teritorijā. Šajā rakstā autors turpina detalizētāk pētīt pirmās sievietes arhitektes Dienvidslāvijā veikumu inženierzinātnēs un viņas personību, galveno uzmanību pievēršot pirmās 1919. gadā valsts atzītās sievietes inženieres arhitektes Dienvidslāvijā Jelena Tomić-Bokur (dzim. Tomić; 1889–1961), Belgradas Universitātes Tehniskās fakultātes absolventes (1913), dzīvei un darbam. Rakstā apskatīta viņas 24 gadus ilgā profesionālā karjera no 1913. līdz 1937. gadam Serbijas Karalistē un Serbu, Horvātu un Slovēņu Karalistē / Dienvidslāvijā, akcentējot viņas darbības gadus Skopjē (1915– 1923). Pētījums sniedz ieguldījumu inženierzinātņu un arhitektūras vēsturē Ziemeļmaķedonijā un plašāk, vienlaikus izpētot kontekstu, kādā Serbijā un bijušajā Dienvidslāvijā augstāko izglītību ieguva pirmās sievietes profesionāles.