Rīgas Politehniskā institūta absolventa, inženiera un orientierista Rodrigo Slaviņa dzīvesdarbība un ieguldījums orientēšanās sportā (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2022)
Rakstā atspoguļots Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Ķīmijas fakultātes absolventa (1963), inženiera, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka, trīskārtēja Padomju Sociālistisko Republiku Savienības (PSRS) čempiona, sporta meistara orientēšanās sportā Rodrigo Slaviņa veikums orientēšanās sporta tradīciju veidošanā, Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), kā arī raksturota viņa darbība Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) vadītāja amatā, izvērtēti nopelni orientēšanās sporta popularizēšanā un sasniegumi dažāda mēroga sacensībās. Veidojot rakstu, autori intervējuši R. Slaviņu un izmantojuši viņa personīgo arhīvu, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva un RTU arhīva dokumentus, Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumu, zinātnisko literatūru, publikācijās presē.The authors of the article have gathered information on the achievements and characterized the work of a former student of Riga Polytechnic Institute – Rodrigo Slaviņš. In response to the forthcoming 85th anniversary of the famous Latvian persona – Rodrigo Slaviņš – an engineer, an athlete ( the Master of Sports of the USSR in orienteering), one of the coordinators and organizers of the Latvian sports life, one of the founders of the mass sports event «Magnēts» (which has been organised already for 50 years), as well as a grandfather and husband, the authors of the article aim to contribute to and celebrate the history of Riga Technical University.