Āgenskalna Vingrošanas un sporta biedrības darbība un nams Baldones ielā 7 (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2021)
Āgenskalna Vingrošanas un sporta biedrība bija viena no lielākajām un pazīstamākajām vācbaltiešu s porta organizācijām 20. gadsimta pirmajā pusē. Tajā darbojušies dažādu profesiju sporta entuziasti, tostarp inženieri. Sporta dzīvē nozīmīgs bija biedrības 1910. gadā uzceltais nams Rīgā, Baldones ielā 7, kas līdz mūsdienām vairākkārt pārbūvēts. Pētījumā rodams bagātīgs materiāls par biedrību un tās namu līdz vācbaltiešu izceļošanai 1939. gadā. Izmantojot Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva (LNA LVVA) dokumentus un preses materiālus, Rīgas Būvvaldes arhīva dokumentus, kā arī Latvijas Sporta muzeja krājumu, atklāti agrāk nezināmi fakti. Āgenskalns Gymnastics and Sports Society was one of the largest and best-known Baltic-German sports organizations in the first half of the 20th century. Sports enthusiasts of various professions, including engineers, participated in the activities of this society. The house built by the Society in 1910 at 7 Baldones Street, Riga, which has been rebuilt several times, played an important role in the sports life. The research presents comprehensive documentary evidence about the Society until the repatriation of the Baltic-Germans in 1939 and the history of its headquarters building. Using the documents and press materials from the Latvian State Historical Archive (LSHA) of the National Archives of Latvia (NAL), archive documents of the Riga Construction Board, as well as the collection of the Latvian Sports Museum, previously unknown facts have been revealed.