Rīgas Politehnikuma studenta Alfona Eihvalda (1862–1923) ieguldījums Tukuma pilsētas un sabiedriskās dzīves attīstībā (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2020)
Raksts ir pirmais plašākais pētījums par uzņēmēju, bankas darbinieku, Tukuma pilsētas pašvaldības vadītāju (1907–1915; 1918–1920) un sabiedrisko darbinieku Alfonu Eihvaldu. Tajā atspoguļota A. Eihvalda dzīvesdarbība 19. gadsimta beigās / 20. gadsimta sākumā, viņa loma Tukuma pilsētas pārvaldībā, ekonomiskajā un sabiedriskajā dzīvē – Tukuma Viesīgajā (latviešu) biedrībā un evaņģēliski luteriskajā draudzē. Pētījumā izmantots Tukuma muzeja un bibliotēku krājums, Latvijas Nacionālā arhīva dokumentiThe article is the first comprehensive study on businessman, bank employee, Mayor of the Tukums town municipality (1907–1915; 1918–1920) and public employee Alfons Eihvalds. It reflects the life of A. Eihvalds at the end of the 19th century / beginning of the 20th century, his role in the management of Tukums town, its economic and social life – Tukums Sociable (Latvian) Society and Evangelical Lutheran Congregation. The research uses the collection of Tukums Museum and Libraries, and documents of the Latvian National Archives.