Priekšvārds (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2019)
Šis ir trešais zinātnisko rakstu krājums, ko sagatavojis RTU Inženierzinātņu vēstures pētniecības centrs (IVPC). Rakstu pamatā galvenokārt ir RTU 59. starptautiskās zinātniskās konferences 2018. gada 10. oktobrī nolasītie referāti, to autori ir Latvijas un Lietuvas zinātnieki, zinātņu vēsturnieki un pedagogi. Pētījumos aplūkotas Rīgas Politehnikuma (RP) / Rīgas Politehniskā institūta (RPI) absolventu, mācībspēku un darbinieku dzīves gaitas. Krājumā publicēti astoņi pētījumi.