Rīgas Politehniskā institūta absolvents, inženieris, izgudrotājs un sportists Arno Līcis (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2019)
Rakstā apkopots Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Mehānikas fakultātes 1964. gada absolventa Arno Līča veikums inženiera profesijā Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcā (RER), Latvijas Traumatoloģijas un ortopēdijas zinātniskās pētniecības institūtā (LTOZPI) un tipogrāfijā «Jāņa sēta», kā arī raksturota viņa izgudrotājdarbība, atklāti nopelni orientēšanās sporta popularizēšanā un sasniegumi dažāda mēroga sacensībās, tostarp viņa izveidotajās masu sacensībās «Magnēts», kas notiek kopš 1969. gada. Šis ir pirmais pētījums par inženiera A. Līča darbību un dzīvi, kas tapis, sagaidot viņa 80. dzimšanas dienu 2019. gada jūlijā. Tajā izmantots A. Līča personīgais arhīvs, Latvijas Valsts vēstures arhīva dokumenti un Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājums.The article summarizes the career of a graduate of the Faculty of Mechanics (1964) of Riga Polytechnic Institute Arno Līcis. The article reveals and describes his work while being an engineer at the Riga Electromachine Building Factory (RER), at the Latvian Scientific Research Institute of Traumatology and Orthopaedics (LSRITO) and in the printing house «Jāņa sēta», as well as being an inventor. It has been discovered that he had promoted orienteering sports and had significant achievements in competitions of various scale, including mass competition named «Magnēts» managed by him, which had been taking place since 1969. This is the first research on the life and professional activities of engineer A. Līcis, which is dedicated to his 80th birthday to be celebrated in July 2019. Data from the personal archive of A. Līcis, documents of the Latvian State Archives and the collection of the National Library of Latvia are collected in this article.