(untitled) (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Аrhitekts Indriķis Blankenburgs (1887–1944), Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Arhitektūras nodaļas absolvents (1913), ir viens no pazīstamākajiem skolu ēku projektētajiem Latvijā starpkaru laikā. Vairums no viņa vairāk nekā 30 projektēto skolu un citu celtņu joprojām tiek izmantotas arhitekta sākotnēji paredzētajiem mērķiem. Izmantojot Latvijas Valsts vēstures arhīva dokumentus un bibliotēku krājumus, rakstā izsekots Blankenburgu dzimtai, kā arī ieskicēts I. Blankenburga devums skolu arhitektūrā, sastādīts arhitekta projektēto skolu saraksts.