(untitled) (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2018)
Raksts veltīts Rīgas Politehniskā institūta (RPI) absolventa (1900) agronoma Borisa Jenkena (Борис Карлович Єнкен; 1873–1943) dzīvei un radošajam mantojumam. B. Jenkens bija Ukrainas nacionālās lauksaimniecības organizators, zinātnieks, selekcionārs, pedagogs, vēsturnieks un agrārās zināt- nes bibliogrāfs. Pētījums veikts, izmantojot maz zināmus un nesen plašākai publikai lietošanai nodotus dokumentus Krievijas Federācijas un Ukrainas arhīvos, kā arī monogrāfijas un publikācijas periodiskajos izdevumos. Rakstā analizēti zinātnieka dzīves un darbības periodi, kas skar nacionālās lauksaimniecības izmēģinājumu organizāciju un ieviešanu galvenokārt selekcijas un sēklaudzēšanas jomā. Akcents likts uz B. Jenkena zinātniski pedagoģisko darbību Ukrainā: Harkovā (1908–1919; 1925–1926; 1930), Odesā (1924), Maslovkā (1927–1929) un Kijevā (1928–1929).