(untitled) (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2024)
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Drēzdenes Tehniskās universitātes (DTU) sadarbība ir viena no senākajām starptautiskajām partnerībām abu augstskolu vēsturē. Tā sākās pirms vairāk nekā pusotra gadsimta un turpinās joprojām. Abu augstskolu sadarbība izpaudusies dažādos veidos – gan pārņemot augstskolas kā institūcijas pieredzi un daloties tajā, gan studentu un docētāju apmaiņas braucienos. Daži inženieri un docētāji ir strādājuši tehniskajā augstskolā Rīgā, savukārt Drēzdenē ir studējuši un strādājuši kādreizējie rīdzinieki. 20. gadsimta otrajā pusē tika noslēgti abu augstskolu sadarbības līgumi. Atjaunotā Rīgas Politehniskā institūta (RPI) labākie studenti studijas turpināja Drēzdenē, praktizējās vācu uzņēmumos. Pieredzes apmaiņā uz DTU devās gan studenti, gan mācībspēki. Ilggadējā sadarbība turpinās arī mūsdienās, neaizmirstot savstarpējos apsveikumus augstskolu jubilejās un nominējot zinātniekus par augstskolu Goda biedriem.