(untitled) (Inženierzinātņu un augstskolu vēsture, 2021)
Pētījums par Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Arhitektūras un celtniecības fakultātes absolventu (1986) Valeriju Bitenieku atklāj padomju studentu ikdienu 20. gadsimta 80. gados, jaunā inženiera darbību, izmēģinot dažādas iespējas darba tirgū un inženiera izaugsmi par veiksmīgu būvuzņēmēju neatkarīgajā Latvijā 21. gadsimtā. Tajā izsekots V. Bitenieka dzīvei no bērnības līdz mūsdienām, pievēršot uzmanību viņa profesionālajai darbībai. Veicot pētījumu, gūts ieskats par studentu prakses un ārpusstudiju aktivitātēm padomju laikā, iegūti nepublicēti un plašākai sabiedrībai nezināmi fotomateriāli.A paper on Valerijs Bitenieks, a graduate (1986) of the Faculty of Architecture and Civil Engineering of Riga Polytechnic Institute (RPI), reflects on the daily life of the Soviet students in the 1980s, the work of a young engineer while he was trying various opportunities in the labour market and the engineer’s growth as a successful contractor in the independent Latvia in the 21st century. It traces the life of V. Bitenieks from his childhood to the present day, paying attention to his professional activities. The research provides an insight into students’ internships and extracurricular activities during the Soviet era. Unpublished photographic material unknown to the general public has been obtained.